Controlul averilor şi adoptarea unui mecanism eficient de verificare a declaraţiilor de avere a constituit o recomandare constantă a Uniunii Europene, de-a lungul procesului de aderare a României la Uniunea Europeană, fapt consemnat şi în documentul de poziţie comună al Uniunii pe domeniul justiţie şi afaceri interne (capitolul 24).
Grupul Statelor Anticorupţie al Consiliului Europei (GRECO) a adoptat o poziţie similară.
Una dintre recomandările GRECO, ca urmare a evaluării din 2005, se referea la necesitatea îmbunatăţirii mecanismului de verificare a averilor şi conflictelor de interese.
Ca urmare a acestor recomandări, unul dintre obiectivele prevăzute în Strategia Natională Anticorupţie 2005 - 2007, adoptată de Guvernul României prin H.G. nr. 231/2005, a fost Combaterea corupţiei prin mijloace administrative.

Conform planului de acţiune pentru implementarea Strategiei, una dintre măsurile aflate în sarcina Ministerului Justiţiei era revizuirea cadrului legislativ în sensul desemnării unei instituţii abilitate să verifice şi să controleze declaraţiile de avere, de interese, şi stările de încompatibilitate.
Nume  Vizite 

DECLARAȚII DE AVERE SOCOL MARIA     81
DECLARAȚII DE AVERE SĂNDULESCU GHEORGHE     56
DECLARAȚII DE AVERE RUSOIU DUMITRU     55
DECLARAȚII DE AVERE PARCEA EUGEN     59
DECLARAȚII DE AVERE NEMEȘ SORINA     59
DECLARAȚII DE AVERE MARGHITA MONICA     68
DECLARAȚII DE AVERE LAUTARU ILIE     59
DECLARAȚII DE AVERE LAESI FLORINA     59
DECLARAȚII DE AVERE ENACHE ION     57
DECLARAȚII DE AVERE DINU DANIELA     54
DECLARAȚII DE AVERE DINU ANA GABRIELA     55
DECLARAȚII DE AVERE CONCIOIU NICOLAE     96
DECLARAȚII DE AVERE CONCIOIU MARIN     86
DECLARAȚII DE AVERE BROBOANA AUREL     54
DECLARAȚII DE AVERE BÎZOI GHEORGHE     54
DECLARAȚII DE AVERE BADEA MARIA LOREDANA     72
Prima pagina    Urmatoarea pagina    --Pagina 1din 1--   Anterioara pagina     Ultima pagina                       Urmatoarea pagina   Anterioara pagina